Södertälje Mölkky Sällskap

Välkommen till Södertälje Mölkky Sällskap

SPELA MÖLKKY NU! 

Kom med oss på tisdagar kl 18-20.

Här samlas äldre och yngre och har kul.

Vi spelar Mölkky inom- och utomhus vid Bollhallen på Tvetavägen 10 Södertälje. 
Prova på är gratis!


I Södertälje har vi spelat mölkky sedan 2009. Vår historia började med att vi fick pröva mölkky med importören Matti Aaltonen tillsammans med ett antal potentiella köpare och intresserade. Han påstod att det här var ett kul spel och att man kunde tävla i det.


– "Dom spelar VM i Lahti i Finland i höst.”; sa Matti. ”Ska vi också vara med?”; frågade han.   

”Hahaha”; skrattade vi först, - ”Vi har ju knappt testat… hm vadå VM?”

 

Men Världsmästerskapen blev det. Vi fick ihop två fyrmannalag som tränade i några veckor. Bokade biljetter och hotell. SVT Uutiset fick nys om vårt nyvunna intresse och frågade om de fick bevaka detta, vilket gjorde det hela ännu mer surrealistiskt. - Spela VM!?

Tävlingarna varade i två dagar. Vi var två av nästan tvåhundra lag. De flesta från Finland men även från flera delar av Europa.  Vi var med båda dagarna men slutade långt bak i listan.
Vårt nyvunna intresse stärktes av att vi var med på SVTs sändningar där de berättade om vårt engagemang och spel. Det var intervjuer och referat.

- ”Detta får inte bara vara en engångshändelse”, resonerade vi när vi kommit hem. Så vi fortsatte träffas och spela Mölkky.Så gick det till när vi bildade vår förening, Södertälje Mölkky Sällskap 1 oktober 2010.

Kommande tävlingar:

SM tävlingar

Svenska öppna mästerskapen i Mölkky har spelats i Södertälje under flera år. Deltagare från flera länder och platser i Sverige har  kämpat om medaljerna och prispengarna. Det är två SM varje år. Inomhus , under våren och utomhus under sensommaren.  Tävlingen  spelas i lag om 4 personer.    Särskilda regler finns för  dessa tävlingar.


Anmäl ett lag nu! Du hittar alla praktiska uppgifter samt regler  om du klickar på länken nedan. Välkommen att tävla i Södertälje.

TRÄNINGS TISDAG


Alla är välkomna att träna och spela Mölkky i Lillehallen i Södertälje. Vi har öppet på tisdagarna i Lillehallen, Tvetavägen 10, kl 18-20. Det är drop-in och alla är välkomna att prova på gratis. De två första provkvällarna är gratis. Vill du fortsätta spela och tävla är du välkommen med i vår förening.

MÖLKKY SCRIPT


Att räkna poäng i Mölkky är inte svårt. Det går att göra manuellt och med ett webbaserat script . Den förenklar poäng  räknandet och håller reda på vem som skall kasta även när man är ojämt antal i lagen Detta  lilla program är framtaget av en  av våra medlemmar, Sten Ekwall. www.steken.se